A LOIRE-VÖLGYE FELFEDEZÉSE

©Th Bronner/CRT CentreVal de  Loire
© Th Bronner/CRT Centre Val de Loire

Sully-sur-Loire-tól a Chalonnes sur Loire-ig terjedő érintetlen terület

A Loire-völgye a maga 280 km-es hosszával és 800 km2 területével, 2000 óta Franciaország valaha volt legnagyobb kiterjedésű UNESCO világörökség kincse a kulturális tájegység kategóriában.

© J. Damase / Agence Régionale Pays de la Loire

TÖRTÉNELEM

A Loire és a történelem

A Loire-völgye számos történelmi emlékműnek ad otthont, melyek közé tartoznak a folyóparton található méltóságteljes kastélyok, melyek elmesélik és megelevenítik Franciaország történelmének kis- és nagy pillanatait.

Részletek

EGY ELISMERT TERÜLET

Az UNESCO világörökség része

Ez a cím elismeri, hogy a Loire-völgyének különleges, egyetemleges értéke van, melynek köszönhetően csatlakozhatott a 878 nagyszerű kulturális és természeti helyszín sorába, melyek a világörökség részét képezik, ilyen például a New York-i szabadságszobor, a kínai nagy fal vagy az egyiptomi Abu Szimbel-i templomok.

Részletek
Quai de la Fosse - Nantes © V.Joncheray

LOIRE MENTI ÖRÖKSÉG

Városok és örökség

Habár a Loire menti kastélyok a történelem szemtanúi, a folyó szintén meghatározta a térséget: egy folyó, egy korszak, városok, szokások.... A tengeri kulturális örökségtől a városi kulturális örökségig... mindez egy területen, mely él és meséli a történetét.

Részletek
La Bohalle proche de St-Mathurin-sur-Loire © Jean-Sébastien Evrard

EGY KIVÉTELES TERMÉSZET

A Loire-völgyének csodálatos állat- és növényvilága

A Loire-völgyének területe nem csak a csodák bölcsője, nem csupán a Loire menti kastélyok találhatóak meg itt, hanem ez egy teljes értékű természetvédelmi terület is. Az állat- és növényvilág kitárulkozik a Loire mentén és gyönyörű látvány tárul a látogató szeme elé.

Részletek
©T. Martrou - CRT Centre-Val de Loire

GASZTRONÓMIA, BOROK, BORVIDÉKEK

Életélvezet francia módra

Sancerre-től egészen a Nantes-i szőlővidékekig, áthaladva Touraine és Anjou borvidékein, a Loire-völgyében található szőlőtermelő vidékek igen gazdagok a különleges, változatos és autentikus borokban. A Loire-völgye ízletes gasztronómiát és igazi francia életélvezetet kínál az ide látogatóknak!

Részletek