EGY ELISMERT TERÜLET

A Loire-völgye a maga 280 km-es hosszával és 800 km2 területével, 2000 óta Franciaország valaha volt legnagyobb kiterjedésű  UNESCO világörökség kincse, a kulturális tájegység kategóriában. A Loire-völgye a Sully-sur-Loire (Loiret)-tól a Chalonnes-sur-Loire (Anjou)-ig terjed.

Az UNESCO világörökség része: egy kivételes egyetemes érték

Ez a cím elismeri, hogy a Loire völgyének különleges, egyetemleges értéke van, melynek köszönhetően csatlakozhatott a 878 nagyszerű kulturális és természeti helyszín sorába, melyek a világörökség részét képezik, ilyen például a New York-i szabadságszobor, a kínai nagy fal vagy az egyiptomi Abu Szimbel-i templomok.

A művészetek és a történelem fellegvára, a Loire-völgye példamutatóan bizonyítja, hogy az ember az idők folyamán, hogyan tudta elfoglalni helyét a folyó teljes hosszában, felhasználva és átalakítva azt, védekezve az áradásaival szemben. A Loire völgye tájegység és még inkább számos kulturális műemléke megvilágítja a Reneszánsz ideáljait és a Felvilágosodás századának elképzelését Nyugat-Európa létrehozásáról és gondolatiságáról. Szintén figyelemreméltó építészeti örökségének minősége olyan történelmi városoknak hála, mint Blois, Chinon, Orléans, Saumur, Tours, Nantes vagy Angers. Ugyanakkor szintén jelentősek a világörökség részei, mint a Chambord-i vagy Chenonceau-i kastélyok, az Amboise-i királyi palota, a Château de Villandry kertjei, a Clos Lucé-i kastély vagy a Fontevraud-i királyi apátság...

Tudjon meg többet a Loire völgyéről >>