©T. Martrou - CRT Centre-Val de Loire

GASZTRONÓMIA, BOROK, BORVIDÉKEK

Életélvezet francia módra

Sancerre-től egészen a Nantes-i szőlővidékekig, áthaladva Touraine és Anjou borvidékein, a Loire-völgyében található szőlőtermelő vidékek igen gazdagok a különleges, változatos és autentikus borokban. A Loire-völgye ízletes gasztronómiát és igazi francia életélvezetet kínál az ide látogatóknak! 

 

Változatos borok és hagyományból eredő minőség

Bourgueil, Chinon, Vouvray, Muscadet, Saumur-Champigny, Menetou-Salon, Savennières… Ismerősek ezek a nevek és jól is hangzanak? És ez csak néhány fajta a számos Loire-völgyi bor közül; a régió igen nagy számban rejteget ilyeneket. Fogyassza egészséggel, de  természetesen mértékkel!

Tudjon meg többet a Centre-Val de Loire régióról >>
Tudjon meg többet a Pays de la Loire régióról >>
 

Olyan borok, melyeket midig érdemes megkóstolni

Találkozzunk a terület szívében, hogy felfedezzük a Loire-völgyében készülő borok gazdagságát: a területet keresztül-kasul átszelik a kis turaistautak, melyek a szőlészeteken át vezetnek egyik portától a másikig a házak és múzeumok között. Egész évben minden borászat sokféle zamatos italbemutatót, kóstolót tart az érdeklődőknek. És amíg néhány közülük kifejezetten a bornak van szentelve (vásárok, vallási felvonulások…), addig máshol a borászati felfedezéseket egyéb tevékenységekkel is összekötik, mint pl. a terület különleges termékkóstolóival, sporteseményekkel vagy művészeti tevékenységekkel.

Tudjon meg többet a Loire völgyi borokról >>

 

Gasztronómia és borvidékek

Egy csipetnyi találékonyság, egy kevés tradíció, egy csepp merészség és egy adag szakértelem: ezek a hozzávalók, melyek a környék kitűnő gasztronómiáját jellemzik. Ami a halakat illeti, a Loire bővelkedik süllőben, csukában, angolnában és más uszonyos állatokban. A húsok és felvágottak, sajtok, zöldségek teljes értékű kulináris élvezetet nyújtanak, melyek annak idején Rabelais alakjainak is nagyfokú élvezetet okoztak.

Ezek a régióra jellemző különlegességek megkóstolhatóak végig a Loire mentén, a kocsmában, melyekben a falusi mulatság elbűvölő hangulatával várják a látogatókat. Álljon meg La Possonnière-ben, Saint-Saturnin-sur-Loire en Anjou-ban vagy akár „Tours-sur-Loire”-ban!

Tudjon meg többet a Centre-Val de Loire régió gasztronómiájáról >>
Tudjon meg többet a Pays de la Loire régió gasztronómiájáról >>